Jornada 2008

GENÈRIC:

Jornada de difusió del contingut dels convenis internacionals de drets dels treballadors migrants i les seves famílies, i de reclam de la necessitat de ratificació per part de l’estat espanyol dels mateixos, per així garantir una sèrie de drets a tots  treballadors migrants i a les seves famílies, establint un marc legal garantista d’uns mínims drets per als treballadors, que s’afegeix al contingut d’altres convenis ja ratificats per Espanya que ja regulen determinats aspectes d’aquesta matèria.

ESPECÍFIC:

–   Drets que les persones immigrades treballadores tenen actualment a Espanya, tenint en compte    la legislació espanyola, l’europea i els convenis internacionals actualment ratificats per Espanya. Drets humans i persones migrades.

–  Contingut dels convenis internacionals sobre drets dels treballadors migrants (i les seves famílies), concretament

– El conveni 143 de la OIT, sobre els treballadors immigrants, adoptat el 1975.

– El conveni de la Organització de les Nacions Unides sobre la Protecció dels Drets dels Treballadors Migratoris i de les seves famílies, adoptat per la resolució de la Assemblea General de nacions unides 45/158 de 18 de desembre de 1990.

–  Subratllar la importància que tindria la ratificació per part d’Espanya d’aquests convenis de drets dels treballadors migrants, ja que són instruments amb una funció garantista dels drets  bàsics dels tots els treballadors migrants.

– Passos ja fets a Espanya al respecte: Xarxa 18 de desembre, Parlament de Catalunya, Congrés dels Diputats.

One thought on “Jornada 2008

  1. Charo Murga ha dit:

    Sempre és una bona oportunitat per recordar la importància de la ratificació del Conveni internacional sobre la protecció dels drets dels treballadors migrants per part d’Espanya.
    Felicitats per la feina feta!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: